Echtpaar Talsma uit Hurdegaryp 60 jaar getrouwd

Geplaatst op: 22-05-2018 08:05:13

Dinsdag 22 mei is het 60 jaar geleden dat Jan Talsma en Tjitske Talsma-Lauwsma in het huwelijk traden. Burgemeester Jeroen Gebben gaat die dag bij het echtpaar langs om hen te feliciteren.

Jan en Tjitske gingen na hun trouwdag samen in een boerderij in Hallum wonen. Na 14 jaar zijn ze verhuisd naar een boerderij in Zwartewestein (wat nu de Riethoeve is). Na weer 14 jaar heeft één van de zonen de boerderij overgenomen. Tot zijn 82ste ging Jan nog dagelijks naar de boerderij om zijn zoon te helpen.

Tjitske werkte als handwerkonderwijzeres en bleef later bij de kinderen thuis. Voor haar vele vrijwilligerswerk is ze Koninklijk onderscheiden. Zo was ze actief als vrijwilliger bij vrouwenverenigingen, bij de kerk en was ze mantelzorger. En ze is 17 jaar koster geweest van der kerk van Bennemastate. Binnen Bennemastate verrichte ze in totaal 30 jaar vrijwilligerswerk, van ouderling tot het bezoeken van eenzame (en zieke) bewoners.

Het echtpaar kreeg zes kinderen. Mede dankzij de hulp van hun kinderen, kan het echtpaar nog met zelfstandig wonen in Hurdegaryp. Ze hebben het er erg naar hun zin.

Tags: