Echtpaar Kempenaar uit Eastermar 60 jaar getrouwd

Geplaatst op: 27-06-2018 07:06:56

 

Bouke Kempenaar en Minke Kempenaar-Tinga zijn op 26 juni 1958 getrouwd. Donderdag 28 juni gaat burgemeester Jeroen Gebben bij het echtpaar langs om hen te feliciteren met dit jubileum.

Een paar jaar voor het huwelijk zijn Bouke en Minke elkaar tegen het lijf gelopen. Bouke ging in die tijd met een nicht van Minke, maar die relatie hield maar vier maanden stand. Een vriend van Bouke ging daarna met die nicht. En een jaar later kreeg Bouke een relatie met Minke. Het echtpaar heeft tot het jaar 2007 in Zandbergen (Tussen Dijken) gewoond en is daarna verhuisd naar een appartement in Eastermar. Bouke en Minke kregen samen twee kinderen.

Bouke Kempenaar heeft vanaf 1964 een winkel voor hengelsport en dierbenodigdheden gehad. Deze winkel was gevestigd in de Schoolstraat in Burgum. Minke Kempenaar-Tinga heeft tot haar trouwen bij de burgemeester Oppedijk van Veen in het huishouden geholpen. Daarna stond zij overdag in de winkel van haar man. Bouke kon dan de kantine van de scheepswerf in Sumar onderhouden. Waar hij elke ochtend alle 70 medewerkers een lekker kopje koffie voorschotelde. Hij heeft daar goede banden opgebouwd. In 1991 is de winkel een Pets Place geworden en liep de handel minder goed. Meneer en mevrouw Kempenaar zijn in 1992 gestopt.

Tags: