‘Doneer je schoolhek’ in Achtkarspelen van start

Geplaatst op: 29-06-2018 08:06:48

 

Nieuwe pleegouders in Friesland hard nodig

Margreet Jonker, wethouder van de gemeente Achtkarspelen, plaatst maandag 2 juli een banner met de tekst ‘Dinand (6) zoekt een pleegouder die na schooltijd bij dit hek op hem wil wachten’ op het hek van basisschool de Lichtbron in Buitenpost. Dit doet ze samen met de school en Jeugdhulp Friesland. Dit markeert de start van de Friese actie ‘Doneer je schoolhek’ om nieuwe pleegouders te werven. U bent welkom hierbij aanwezig te zijn.

Datum en tijd: Maandag 2 juli, om 8.30 uur

Locatie: Basisschool de Lichtbron, Johan Frisostraat 2 Buitenpost

Doneer je schoolhek

Voor het werven van pleegouders is Jeugdhulp Friesland samen met de William Schrikker Groep de actie ‘Doneer je schoolhek’ gestart. De aftrap van de actie is in Achtkarspelen. Bij 12 basisscholen in de gemeente hangen tot en met 13 juli banners aan de schoolhekken om aandacht te vragen voor het dalende aantal pleeggezinnen. De actie duurt ongeveer een jaar waarbij alle basisscholen in Friesland benaderd worden hun schoolhek te doneren.

Nieuwe pleegouders zijn hard nodig

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Friesland ruim 900 pleegkinderen, waarvan 40 pleegkinderen in Achtkarspelen wonen. Deze kinderen zijn tussen de 0 tot 18 jaar, een enkeling nog ouder (maximaal tot 21 jaar). Ze kunnen (tijdelijk) niet thuis wonen. Er zijn al veel pleegouders in Friesland, maar helaas nog niet voldoende.

Tags: