DDFK viert recht om te leren met zorgcoördinatoren voortgezet onderwijs

Geplaatst op: 14-03-2018 09:03:51

Damwâld, 13 maart 2018

Op 15 maart zetten de DDFK-gemeenten tijdens de Dag van de Leerplicht de deuren van het gemeentehuis in Damwâld open voor de zorgcoördinatoren uit het voortgezet onderwijs. Er is een interessant en interactief programma opgesteld in samenwerking met GGD Fryslân en Praktijk Buitenpost.

Wethouder Gerben Wiersma verzorgt een korte bijdrage namens de colleges van de vier gemeenten. Praktijk Buitenpost neemt de aanwezigen mee in de psychische problematiek die zij tegenkomen bij leerlingen in het voortgezet onderwijs. GGD Fryslân geeft informatie over de begeleiding tijdens ziekteverzuim. Tijdens en na de lezingen kunnen aanwezigen in gesprek gaan met elkaar en met Praktijk Buitenpost en de GGD.

De middag wordt georganiseerd door de leerplichtambtenaren van de DDFK-gemeenten. Zij blijven graag persoonlijk in contact met de scholen voor primair en voortgezet onderwijs in de gemeenten en zien grote meerwaarde in het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen in het onderwijsveld. In 2017 stond de Dag van de Leerplicht voor hen in het teken van een persoonlijk bezoek aan alle scholen voor primair onderwijs.

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie):
U bent van harte welkom om de lezingen bij te wonen. Deze starten om 13.45 uur met een woord vooraf van de wethouder en de leerplichtambtenaren. Vanaf 16.00 uur is er een informeel samenzijn met hapje en drankje waarbij u met aanwezigen in gesprek kunt gaan.

 

Tags: