College Dantumadiel doet mee aan NLdoet

Geplaatst op: 08-03-2017 14:03:14

 

DANTUMADIEL/DE WESTEREEN
Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017 is het weer zover. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de dertiende keer NLdoet. Het voltallige college van Dantumadiel, bestaande uit burgemeester Sicko Heldoorn en de wethouders Roelof Bos, Emke Peterson en Gerben Wiersma gaat klussen bij de postduivenvereniging                                                                             ‘De Zwaluw’ in De Westereen.

 

Het clubgebouw van de postduivenvereniging is gevestigd in de Westereen. Het gebouw wordt grondig opgeknapt en weer toonbaar gemaakt.  “Tijdens NLdoet worden bergen verzet. We zijn daar ontzettend blij mee en dragen graag ons steentje hieraan bij. Bovendien is het een welkome afwisseling in onze dagelijkse praktijk van praten en vergaderen”, aldus burgemeester Sicko Heldoorn.

 

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2017 voor de 13e keer. Tijdens de editie van 2016 zijn ruim 9.000 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Tags: