College Dantumadiel aan de slag voor NLdoet

Geplaatst op: 13-03-2018 09:03:59

Damwâld, 12 maart 2018

Op zaterdag 10 maart 2018 stak het college van de gemeente Dantumadiel de handen uit de mouwen voor NLdoet. Burgemeester Klaas Agricola, de wethouders Roelof Bos, Emke Peterson en gemeentesecretaris Ronald Dijksterhuis gingen aan de slag bij kleinschalig wonen De Hale, in Damwâld. Het college ging gewapend met vegers, emmers, schoffels en snoeischaren voortvarend aan de slag. Ze hielpen mee in de schoonmaak en ook werden het terras en de tuin grondig aangepakt.

Burgemeester Klaas Agricola: “Het is gewoon heel leuk om samen aan de slag te gaan, waar anderen weer heel veel plezier aan beleven”.

Met de bewoners werd een kopje koffie met wat lekkers genuttigd. Tijdens de pauze kwam zangeres Griet Wiersma ook nog even langs. Zij verzorgde de muzikale omlijsting.

Om 12:00 uur was het werk klaar en keek iedereen met tevredenheid terug.

Nldoet

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zette vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigde iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.  Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Foto: college Dantumadiel aan de slag voor NLdoet

Tags: