CDA in actie tegen extra heffing Vitens

Geplaatst op: 30-01-2018 10:01:34

Achterkarspelen, 21 december 2017

Het CDA Achtkarspelen roept de gemeenteraad via een motie op om haar besluit over de precarioheffing van Vitens te herzien.

Deze week kregen alle inwoners van Achtkarspelen een brief van Vitens op hun deurmat met daarin de mededeling dat er jaarlijks ruim € 75,- extra kosten in rekening worden gebracht. Reden hiervoor is de invoering van de zogenaamde precariobelasting door de gemeente. Dit is een belasting die de gemeente bij Vitens in rekening brengt voor de leidingen van Vitens in de grond van de gemeente.

In 2012 steunde de voltallige raad een motie om onderzoek te doen naar de gevolgen van de invoering van precario. Vanaf het moment dat bleek dat precario op waterleidingen rechtstreeks doorbelast zou worden naar onze inwoners heeft het CDA zich verzet tegen de invoering van deze belasting. Toch heeft een meerderheid van de raad (FNP, PvdA, CU en GBA) in 2014 besloten deze belasting te gaan innen. Het CDA en de VVD waren tegen deze heffing met als reden, dat de inwoners hiervan de rekening gepresenteerd zouden krijgen. Dit is nu helaas de realiteit. Gezien de reacties van de inwoners van Achtkarspelen een motie waar de politieke partijen geen nee tegen kunnen zeggen.

Tags: