CDA Achtkarspelen en ondernemersvereniging praten over behoud aantrekkelijk koopcentrum Surhuisterveen

Geplaatst op: 30-01-2018 10:01:31
Surhuisterveen, 15 december 2017
Surhuisterveen moet een aantrekkelijk koopcentrum blijven. Dat is te lezen in het verkiezingsprogramma ‘Trochpakke’ van het CDA Achtkarspelen. Daarnaast maakt het CDA zich sterk voor de uitbreiding van industrieterrein Lauwerskwartier. Afgelopen week bracht de CDA fractie een bezoek aan het bestuur van de ondernemersvereniging Handel & Industrie (H&I) Surhuisterveen en werd over deze onderwerpen doorgepraat.
Veel van de wensen van H&I komen terug in het CDA verkiezingsprogramma. Het programma werd daarom symbolisch door wethouder Harjan Bruining overhandigd aan H&I-voorzitter Ale Procee. Procee gaf aan dat er al belangstelling is voor de nieuwe bedrijfsterreinen. In het verlengde hiervan sprak het bestuur de wens uit om extra aandacht te besteden aan de ontsluiting van het Lauwerskwartier op De Skieding.
Naast een upgrade en mooie aankleding van het winkelcentrum van Surhuisterveen zal er ook aandacht moeten zijn voor de bereikbaarheid van de winkels en de veiligheid. Daarnaast is volgens de ondernemersvereniging meer woningbouw in het dorp noodzakelijk.
H&I is samen met Plaatselijk Belang bezig om voor het centrum van Surhuisterveen een visie te ontwikkelen. Tijdens een inloopavond afgelopen week met inwoners, bedrijven en organisaties is dit besproken en werd gevraagd om ideeën en tips. Een mooi voorbeeld van een initiatief van onderop!
Tags: