Bomvolle zaal bij zeer succesvol Spavo 4 Kids

Geplaatst op: 09-04-2018 08:04:34

Bomvolle zaal bij zeer succesvol Spavo 4 Kids 

SURHUISTERVEEN Een afgeladen Flambou en honderden zingende en muziekmakende kinderen. Alle ingrediënten waren afgelopen weekend aanwezig voor een prachtige editie van Spavo 4 Kids in Surhuisterveen. Een groot muziekkorps van meer dan tachtig jonge blazers en slagwerkers uit de regio én verschillende kinderkoren van de groepen van basisschool De Bernebrêge zorgden voor een prachtige avond.

Centraal stond het karakteristieke figuur Jan Hepkes Wouda, gespeeld door Jan Lammers. Daarmee werd heel mooi een link gelegd naar de Kulturele Haadstêd Ljouwert/Fryslân 2018. Jan Hepkes was eind negentiende en begin twintigste eeuw een bekende Feanster. Hij kon vooral goed sterke verhalen vertellen. Er is zelfs een standbeeld van hem. Dat is te vinden bij het voormalige Munt- en Penningkabinet in Surhuisterveen.
Jan Hepkes vertelde op Spavo 4 Kids zijn sterke verhalen aan presentator Jantine Wiersma. Zij leidde het publiek door het enerverende geheel. De kinderen speelden en zongen tussendoor prachtige liederen. Vaak waren dat bekende deuntjes, zoals Fries om Utens, Simmermoarn en De Wâldsang. De goedgevulde zaal neuriede en zong geregeld enthousiast mee.

Spavo 4 Kids is een initiatief van de Vereniging Spavo en brassband Blaast de Bazuin. Het evenement wordt georganiseerd door de brassband en door basisschool De Bernebrêge. Die samenwerking is al voor het tweede jaar op rij uiterst succesvol. ,,We kijken nu al uit naar volgend jaar’’, zei mede-organisator Reinder Hamersma.

Foto: Florin van der Zee.

Tags: