De Boer is (S)troef opnieuw Kampioen Drakenbootrace

Geplaatst op: 11-06-2018 08:06:42

 

KOLLUM – Met een verschil van 1-8ste van een seconde is zaterdag voor de tweede keer op rij het team van vriendenploeg De Boer is (S)troef uit Kollum Fries Kampioen Drakenbootrace geworden. In Kollum werd voor de zesde keer dit kampioenschap gehouden. In een spannende strijd gingen zo’n 300 deelnemers verdeeld over 16 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Boer is (S)troef met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis.

 

Naast de wedstrijden op het water was er nog veel meer te beleven in Kollum. Zaterdag werd omstreeks 11.30 uur het eerste startschot gelost voor Open Fries Kampioenschap. Naast de wedstrijden was er ook een braderie in het centrum, veel live muziek met Zanger Peter, Dweilorkest Dinges en de Saxy Lady’s. Ook waren er een tweetal leuke attracties voor de kinderen.

 

Rond 17.00 uur was de finale van de Drakenbootrace. Drie teams die ieder gezamenlijk in de voorronden de snelste tijden hadden geroeid mochten het tegen elkaar opnemen. De eerste prijs was voor team De Boer is (S)troef uit Kollum, tweede prijs was voor “De Bikkels uit Kootstertille en de derde prijs ging naar het team van Vriendenploeg De Stobbe uit Veenklooster. Ook dit jaar was het Klaas Jansma die live verslag deed van de Jumbo drakenbootrace. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig in Kollum met een optreden van feestband Jukebox Live in de feesttent.

 

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd evenement en is voornemens om ook in 2019 weer een Open Fries Kampioenschap Drakenboot race te gaan houden. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de steun van talloze sponsoren en vrijwilligers. De commissie wil dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes hartelijk danken. Hoofdsponsor is de Jumbo Supermarkt in Kollum.

 

Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK) en Ondernemersvereniging HIM.

Tags: