Bijzondere ontmoetingsplek in stationsgebouw Feanwâlden

Geplaatst op: 13-04-2018 14:04:41

Bijzondere ontmoetingsplek in stationsgebouw Feanwâlden

In het stationsgebouw van Feanwâlden begint Stichting De Opstap een ‘dienstencentrum’. Het wordt een levendige ontmoetingsplek met onder meer een lunchroom. Jong en oud, lokale bewoners, reizigers én toeristen kunnen elkaar hier ontmoeten. Voor dit project ontvangt de stichting € 9.800,- uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns (IMF). Het project kost € 32.500,-.

 Naast een lunchroom komt er een brocante winkel en een fietsenverhuur. Bovendien gaat De Opstap maaltijden en boodschappen voor de inwoners van Feanwâlden bezorgen.
Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Zo ook de onderhoudsactiviteiten in het nieuwe park bij het stationsgebouw. Op deze manier kunnen zij een mooie bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap.

Iepen Mienskipsfûns

Het ontwikkelen van een lunchroom in het stationsgebouw van Feanwâlden is één van de 23 projecten in Noordoost Fryslân die subsidie uit het IMF krijgen. Deze projecten zorgen samen voor een investering van ruim een miljoen euro in de leefbaarheid van de regio. In 2018 kunnen inwoners van Fryslân op nog twee momenten subsidie aanvragen uit het IMF. Voorwaarde is een goed initiatief voor het verbeteren van de leefbaarheid in wijk, dorp of regio. De eerstvolgende subsidieronde is van 7 mei tot en met 1 juni 2018. Kijk voor meer informatie over het IMF en het aanvragen van subsidie op www.streekwurk.frl/imf.
Onderstaand is een beschrijving te vinden van de andere 22 projecten in Noordoost Fryslân die in de eerste subsidieronde van het Iepen Mienskipsfûns 2018 een positief advies ontvingen.

Tags: