Bert Kleinlugtenbeld per 1 april 2018 nieuwe voorzitter Raad van Bestuur ziekenhuis Nij Smellinghe

Geplaatst op: 30-01-2018 10:01:36
Drachten – 22 december 2017
Per 1 april 2018 start de nieuwe bestuurder van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. De Raad van Toezicht heeft dhr. A.J. (Bert) Kleinlugtenbeld (51) benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij neemt hiermee het stokje over van dhr. N.M.H (Norbert) Hoefsmit.
Dhr. Hoefsmit is in de zomer van 2014 aangetrokken als interim bestuurder voor ziekenhuis Nij Smellinghe. Door zijn ruime ervaring in het begeleiden van verandertrajecten heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de strategische heroriëntatie van het ziekenhuis en de ontwikkeling en uitvoer van plannen om van het ziekenhuis een ondernemende organisatie te maken, die klaar is voor de komende veranderingen in de zorg.
Dhr. Kleinlugtenbeld is nu nog werkzaam als lid Raad van Bestuur van Santiz, een fusie-organisatie van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en Slingeland Ziekenhuis Doetinchem. Per 1 januari 2017 is er een bestuurlijke fusie tussen de beide ziekenhuizen gerealiseerd en is dhr. Kleinlugtenbeld verantwoordelijk geworden voor de financiën van het concern, een belangrijk deel van de inhoudelijke zorg, kwaliteit en veiligheid en de financiering van de nieuwbouw van de nieuwe locatie van het Slingeland Ziekenhuis. Voor de fusie was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Daarnaast is hij voorzitter van de SAZ (Stichting Algemene Ziekenhuizen).
De Raad van Toezicht van Nij Smellinghe heeft voor dhr. Kleinlugtenbeld gekozen vanwege zijn bestuurlijke ervaringen en zijn bouwende en verbindende kwaliteiten. Daarbij is hij een goede bestuurder om de ontwikkelingen van Nij Smellinghe verder te borgen en uit te bouwen.
Dhr. Kleinlugtenbeld: “Ik zie het als een uitdaging om met de medewerkers van ziekenhuis Nij Smellinghe de ingezette strategische koers van het ziekenhuis verder vorm te gaan geven.”
Tags: