Basisschoolleerlingen weer het water in!

Geplaatst op: 30-05-2018 07:05:05

 

Swim2Play in zwembad De Wetterstins

De gemeente Tytsjerksteradiel is begin maart gestart met een pilot om basisscholen weer lessen in het zwembad aan te bieden. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad hier geld voor beschikbaar gesteld. Wethouder Doeke Fokkema gaf vandaag samen met Eelke Hoekstra, directeur van basisschool De Reinbôge, het officiële startschot voor de pilot.

Swim2play

De gemeente heeft er voor gekozen om te starten met het bestaande concept Swim2play (www.swim2play.nl). Leerlingen van groep 1 tot en met 6 komen dan 5 keer per jaar in het zwembad. De les duurt drie kwartier en elk kwartier wordt iets nieuws geleerd door middel van speelse activiteiten. Denk hierbij aan het redden van jezelf en een ander, in het water vallen of iets opduiken van de bodem. Op deze manier wordt de zwemveiligheid van de leerlingen vergroot en onderhouden zij regelmatig hun zwemvaardigheden.

Voor alle basisscholen in Tytsjerksteradiel

Alle basisscholen uit de gemeente kunnen zich aanmelden om mee te doen. Daar hebben zij inmiddels een uitnodiging voor gekregen. Eelke Hoekstra, directeur van basisschool De Reinbôge, was direct enthousiast. De eerste groepen van deze basisschool hebben daarom al een duik in het zwembad kunnen nemen.

Tags: