Basisschoolleerlingen maken kennis met techniek

Geplaatst op: 19-06-2018 07:06:11

22 en 23 juni Techics4U-evenement in Energie Centrale Noardburgum 


Technetkring Tytsjerksteradiel organiseert op vrijdag 22 juni en zaterdag 23 juni een groot techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Dit evenement ‘Technics4U’ vindt plaats in Energie Centrale van Engie bij Noardburgum en speelt in op de toenemende vraag aan technisch geschoold personeel. Onderwijswethouder Andries Bouwman geeft vrijdag 22 juni om 9.00 uur het startschot voor het evenement.

Zien, doen en beleven op vrijdag 22 juni

Tijdens het Technics4U-evenement is er op het gebied van techniek van alles te doen, te zien en te beleven. Op vrijdag bezoeken meer dan 200 leerlingen van groep 7 de Energie Centrale van Engie nabij Noardburgum. Hier ervaren de kinderen op interactieve wijze hoe leuk techniek kan zijn. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag door het uitvoeren van een leuke opdracht. Om kwart voor 12 zijn de leerlingen met burgemeester Jeroen Gebben aanwezig bij de opening van het zonnepark van ENGIE. De kinderen ontvangen deze dag een aantal waardebonnen. Deze zijn bij deelnemende bedrijven van de Open Dag op zaterdag 23 juni in te leveren. Voor iedere bon krijgen de kinderen een ander stuk gereedschap waarmee ze een gereedschapskist kunnen vullen.

 

Open dag zaterdag 23 juni

Op zaterdag 23 juni van 10.00 uur tot 14.00 uur openen vier bedrijven in Garyp en Burgum hun deuren. De leerlingen en hun ouders, broertjes en zusjes, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een bedrijfsbezoek brengen aan de deelnemende bedrijven. De deelnemers zijn: Installatie- en dakbedekkingbedrijf Kobus BV, Timmer- en onderhoudsbedrijf De Timmermantsjoender en Bouwbedrijf G.de Haan & Zn. Deze bedrijven zijn gevestigd in Garyp. Daarnaast opent Tiltrans Transport in Burgum ook haar deuren.

Er worden rondleidingen georganiseerd en kunnen bezoekers meedoen aan verschillende activiteiten. Alle niveaus binnen de techniek komen deze dag aan bod: van VMBO tot en met HBO

 

Technics4U

Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie onder basisschoolleerlingen. De vraag naar technisch geschoold personeel is sterk toegenomen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiast te maken voor techniek, hopen het onderwijs, het bedrijfsleven en de gemeente Tytsjerksteradiel bij te dragen aan het vinden van de oplossing van de personeelstekorten in technieksector. De actieve betrokkenheid van onderwijs, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4U tot een zeer compleet techniekevenement.

Tags: