BALLETPRIJZEN IN SINT PETERSBURG VOOR MARIJN RADEMAKER EN ANNA OL

Geplaatst op: 19-04-2018 14:04:47
* Grand Prix voor Marijn Rademaker
* Miss Virtuosity voor Anna Ol

Marijn Rademaker en Anna Ol zijn gisteravond in de prijzen gevallen hetWorld Ballet Stars Gala tijdens het internationale balletfestival DANCE OPEN in Sint Petersburg, Rusland.
Marijn Rademaker, eerste solist van Het Nationale Ballet, won de belangrijkste prijs van het festival; de Grand Prix. Eerste soliste Anna Ol, won de prijs in de categorie voor meest virtuoze danseres; de Miss Virtousity.
Een internationale jury kende Rademaker de Grand Prix toe voor zijn uitvoering tijdens het gala van de solo Ssss…, een choreografie van Edward Clug. De Grand Prix werd aan Marijn overhandigd door Hans van Manen.
Anna Ol danste tijdens het gala zowel de klassieke pas de deuxEsmeralda als de pas de deux Step Addition van choreograaf/danser Sebastien Galtier, coryphee bij Het Nationale Ballet.

Het gala en de prijsuitreiking vormen traditioneel de afsluiting van hetDANCE OPEN Festival, dit jaar de zevenentwintigste editie.
De prijswinnaars ontvingen een kristallen replica van een in brons gegoten voetimpressie van de beroemde ballerina Anna Pavlova, gemaakt in 1913. Er werden in totaal prijzen toegekend in zeven verschillende categorieën aan de meest virtuoze en expressieve dansers van het Gala.

Tijdens het World Ballet Stars Gala waren er naast de optredens van solisten van Het Nationale Ballet, vele solisten van internationale balletgezelschappen waaronder het Bolshoi Ballet, het Mariinsky Ballet en New York City Ballet.
Het Nationale Ballet zelf was vorige week nog te zien tijdens het festival met een programma bestaande uit choreografieën van Hans van Manen, David Dawson, Alexei Ratmansky, Christopher Wheeldon en Krzysztof Pastor.

Credits headerfoto: Prijswinnaars Marijn Rademaker en Anna Ol met hun awards.

Hoofdsponsor Nationale Opera & Ballet

Tags: