Aanranding in bouwkeet: eis werkstraf voor Holwerder

Geplaatst op: 13-09-2017 09:09:47

LEEUWARDEN/HOLWERD – Een 29-jarige Holwerder zou medio maart vorig jaar in een bouwkeet in Dronrijp een jonge vrouw uit Kampen hebben aangerand. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste donderdag een werkstraf van 50 uur en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Die twee weken voorwaardelijk eiste de officier van justitie omdat de Holwerder geen verantwoordelijkheid zou nemen voor wat er was gebeurd. Hij zei dat hij de vrouw alleen had omhelsd en een een zoen op de wang zou hebben gegeven. Volgens het slachtoffer was er veel meer gebeurd.
Zij en de verdachte kennen elkaar uit het autorodeo-wereldje. Op 15 maart 2016 zou de vrouw op de man zijn werk -na werktijd- langskomen voor een kopje koffie. De Holwerder zou vrijwel meteen handtastelijk zijn geworden. Hij zou geprobeerd hebben de vrouw te tongzoenen en hij zou zijn hand op haar achterwerk hebben gelegd.
Ook nadat de vrouw had gezegd dat ze daar niet van gediend was, zou de Holwerder zijn doorgegaan. Hij zou haar hand op zijn kruis hebben gelegd en hij zou de broek van de vrouw -met slip en al- naar beneden hebben getrokken. Toen ze vertrokken zou de Holwerder tegen het slachtoffer hebben gezegd dat ze niets mocht zeggen tegen de gemeenschappelijke vrienden.
Uit appjes die hij daarna naar de vrouw heeft gestuurd, leidde de officier af dat er wel degelijk iets was voorgevallen. De man zou zijn excuses hebben aangeboden en hebben geschreven dat het slachtoffer het voorval maar snel moest vergeten. De vrouw kampte met psychische klachten, die zouden na het incident zijn verergerd. Ze wil 500 euro smartengeld van de verdachte. De rechtbank doet op 26 september uitspraak.

Tags: