65 jaar Concours Hippique Buitenpost!

Geplaatst op: 04-07-2018 08:07:15

 

De eerste woensdag in augustus, een vast gegeven in de agenda van velen: liefhebbers van paardensport, traditie, folklore en cultuur. En dat al 65 jaar lang! Het maakt de komende editie van het Concours Hippique Buitenpost op woensdag 1 augustus 2018 extra bijzonder!

In Buitenpost zijn namelijk meer dan 100 Friese paarden aanwezig en in de buitenlucht te bewonderen. De altijd boeiende wedstrijdsfeer, kent als rode draad: “het Friese paard voor de sjees”, waarbij deelnemers traditionele kledij dragen. Een ware beleving dus, omdat het publiek heel dicht op de arena staat of zit en zelfs overdekt kan zitten als de weersomstandigheden daarom vragen. Het gehele evenement beslaat een oppervlakte van bijna vier hectare, waarbij het eenvoudig is om de voorbereidingen van de deelnemers te volgen en de paarden te zien bij de vele vrachtauto’s en trailers.

Op 1 augustus wordt midden in de dorpskern op het magische concoursterrein “Het Mejontsmafjild” een laagdrempelig paardensport evenement georganiseerd, eenvoudig te bezoeken voor iedereen. Parkeren kan in het gehele dorp, waar tegelijk een paardenmarkt, jaarmarkt, muziekmatinee en kruidenmarkt plaatsvindt. Het Concours Hippique is traditiegetrouw, dé afsluiting van de jaarlijkse feestweek van Buitenpost.

Dit jaar heeft het concours  een nieuw aanvangstijdstip, namelijk 12:00 uur, waarbij het sterk afwisselende programma non-stop doorloopt richting 21:00 uur in de avond. Na afloop is er een feestelijke afsluiting met livemuziek van zangeres Jayden uit Surhuizum, in de biertent.

Hoogtepunten van de dag zijn: een viertal aantrekkelijke kampioenschappen, waaronder het spectaculaire kampioenschap vierspannen Fries Ras, het springen om de Grote Prijs van Buitenpost, een leuke, leerzame dressuurshow en een tweetal “ Young Riders” rubrieken.

Deelnemers komen vanuit heel Nederland en naast een aantal jeugdige talenten uit de regio, verwachten wij dit jaar ook weer Engelse deelnemers in de Hackney rubrieken; de ballerina’s van de paardensport.

Het Concours Hippique Buitenpost is een jaarlijks terugkerend paardensportfeest waar jong en oud elkaar ontmoet in een bijzondere sfeer, waarbij de paarden uiteraard in het middelpunt staan. Topsport! Maar ook voor de liefhebbers van de paardenfokkerij is het zeer interessant om het programma de gehele dag te volgen. Er zal naar verwachting weer een groot aantal goedgekeurde dekhengsten aanwezig zijn, in alle drie de disciplines: KWPN Tuigpaard, Friese Paard en Hackney’s.  Daarnaast zijn er maar weinig sporten waar mannen en vrouwen met elkaar, op hoog niveau, de strijd aangaan.

Het gehele evenement wordt geleid door een zeer deskundige speaker met ondersteuning van bijpassende muziek.

Ga naar www.chbuitenpost.nl voor het complete dagprogramma en informatie over de kaartverkoop.

 

Wie, wat, waar:

Evenement:                Woensdag 1 augustus – Concours Hippique Buitenpost 2018

Locatie:                       Mejontsmaterrein (De Hoefslag) Buitenpost

Aanvang:                    12:00 uur (tot 21:00 uur), het terrein is toegankelijk voor publiek vanaf 11:00 uur.

Contact:                      secretaris@chbuitenpost.nl

Website:                     www.chbuitenpost.nl

Facebook:                   https://www.facebook.com/events/2033298096992176/

Tags: