3D-printer voor de Wingerd in Damwâld

Geplaatst op: 19-03-2018 17:03:47

3D-printer voor de Wingerd in Damwâld

Op maandag 19 maart 2018, om 13.00 uur, is het ‘3D-printer project´ officieel gestart bij De Wingerd.

 

Wethouder Gerben Wiersma vertelt de leerlingen over het belang van het ict-project. Ook sponsor Sake van der Wal en Jos Kok, bedenker en uitvoerder van de 3Dkanjers Experience, waren aanwezig.

“Het is belangrijk om op jonge leeftijd kinderen enthousiast te maken voor techniek/technologie en ze ICT-vaardigheden te leren, ook voor het speciaal onderwijs. Daarom vinden wij als gemeente het 3D-project zo belangrijk. Het is ontzettend leuk om te zien hoe zo’n 3D-printer werkt en het is goed om te leren wat je allemaal met zo’n printer kunt. In steeds meer beroepen wordt gebruik gemaakt van een 3D-printer, in de toekomst zullen we daarmee steeds vaker in aanraking komen”, aldus wethouder Gerben Wiersma.

Sake van der Wal daagt de leerlingen uit om voor zijn bedrijf bijvoorbeeld een pergola te ontwerpen en te printen met de 3D-printer.

 

Lesprogramma

Leerlingen, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar en van de leerlingenraad, hebben een doos met bouwmaterialen in ontvangst genomen. Ze kunnen hier zelf een 3D-printer van bouwen. Ze werden deelgenoot gemaakt van de wereld van de 3D-printer en er stond ook een printer klaar voor een demonstratie. De aanwezigen konden zien dat in een kort tijdsbestek een sleutelhanger werd geprint. Na afloop was er door de Wingerd gezorgd voor een hapje en een drankje en kreeg iedereen een in 3D-geprinte sleutelhanger mee naar huis. De Wingerd heeft in overleg met Jos Kok van 3Dkanjers een lesprogramma opgezet. Na het bouwen van de printer kunnen de leerlingen aan de slag met 3D-printen.

 

De Wingerd is de laatste school van de scholen in Dantumadiel, die een 3D-printer hebben ontvangen. Ook samen met de andere scholen in de gemeente kunnen er projecten worden opgepakt.

 

Sponsoren

De gemeente Dantumadiel, Hekstra BV, Sake van der Wal en Damstra Installatietechniek hebben dit samen met de Wingerd mogelijk gemaakt. De sponsoren zijn door de Wingerd bedankt met een van hout gemaakte pennenhouder.

Tags: