123-ste duurzaamheidsles De Klyster

Geplaatst op: 09-04-2018 08:04:50

Hantumhuizen, 06-04-2018 –  Leerlingen van CBS De Fjouwerhoeke uit Hantumhuizen kregen vandaag de allerlaatste duurzaamheidsles van klysterjuf  Hilda Buursma. Juf Hilda heeft de afgelopen twee jaar maar liefst 123 lessen verzorgd voor het basisonderwijs in de DDFK-gemeenten.

 Duurzaamheid is een belangrijk beleidsthema dat concreet vorm krijgt binnen het schoolproject 5 x Beter Bezig, dat De Klyster namens de DDFK de scholen heeft aangeboden. De 5xBeterBezig-methodiek bestaat uit vijf spelregels, die de kinderen zich helemaal eigen hebben gemaakt:
1. Zorg voor jezelf en elkaar – 2. Slim met spullen en materialen – 3. Slim met energie en water –  4. Denk gifvrij – 5. Ruimte voor de natuur.

Vandaag mochten de leerlingen van groep 6/8 acties bedenken om deze spelregels in de praktijk te brengen. Vol overgave maakten de leerlingen een wervingsposter voor o.a. de volgende acties: een maandelijkse opruimdag rond school, buitenlessen, energiezuinige stekkerblokken,  een kledingruilmarkt, fairtrade koffie en eco-schoonmaakmiddel op school.

Aan het eind van de les kreeg de klas als laatste school uit de lange reeks het 5xBeterBezig certificaat en werd juf Hilda in het zonnetje gezet. Speciaal voor deze laatste lesdag waren de bedenkers van 5x Beter Bezig naar Hantumhuizen afgereisd om juf Hilda 5 duurzame cadeautjes te overhandigen. De Klyster huldigde juf Hilda met een duurzame krans gemaakt van bloemen en zwerfafval en van de kinderen kreeg Hilda chocola. Op de foto: leerlingen van groep 6/8 met juf Hilda Buursma.

 

Tags: