Team Nordwin College op weg naar First Lego League

Geplaatst op: 22-11-2017 15:11:57

 

       robot                                                                  

Team Nordwin College op weg naar First Lego League   

Buitenpost – een team van leerling uit klas 1 en 2, van vmbo-groen van Nordwin College, is zich druk aan het voorbereiden op de regiofinale Fryslân in Drachten op 9 december. Tijdens deze regiofinale gaan ze strijden voor een startplek tijden de Benelux Finale.

Om deze startplek te bemachtigen moet het team vier onderdelen doorlopen tijdens de regiofinale. Deze onderdelen zijn een wedstrijd met hun Lego robot, een uitleg van de robot, een onderdeel teamspirit en het laatste onderdeel een project.

Tijdens deze onderdelen wil de jury zien dat het team de robot zelf gebouwd heeft en weet hoe alles werkt, dat ze een goed team zijn en dat ze nagedacht hebben over een project. Dit jaar moet het project staan in het teken van Hydro Dynamics. Daarbij moet nagedacht worden over de wijze waarop mensen water vinden, transporteren, gebruiken of afvoeren.

Het team van vorig jaar won de Jury Prijs. Dit jaar is hun doel die felbegeerde startplek tijdens de Benelux Finale. Tot aan de regiofinale op 9 december zal er regelmatig filmmateriaal geplaatst worden op de facebook pagina van Nordwin College Buitenpost.

 

Tags: