Lijsttrekker loopt stage op zorgcentrum en basisschool

Geplaatst op: 19-03-2018 17:03:34

DE WESTEREEN/ BROEKSTERWÂLD – Van taart snijden en afwassen tot vragen beantwoorden over wat een raadslid nou eigenlijk doet. Lijsttrekker Jan Jitse Visser van CDA Dantumadiel ging de afgelopen weken op stage bij de dagverzorging van zorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen en op zijn “oude” basisschool De Wel in Broeksterwâld.

De ouderen in zorgcentrum Brugchelencamp waren voorbereid op het bezoek en voor enkelen was het reden om “de sneinske klean” aan te trekken. Toen lijsttrekker Jan Jitse Visser binnenkwam, was het ijs snel gebroken met een praatje, een grapje en al snel werden banden ontdekt tussen Jan Jitse zijn pake’s en beppe’s en de aanwezige ouderen. Voor de mensen die de dagverzorging bezoeken is het een aangename afwisseling. Het zorgt ervoor dat ze de dag niet alleen op hun kamer hoeven door te brengen. Maar Visser moest deze ochtend ook gewoon als stagiair aan het werk: de mouwen opstropen en taart snijden, koffie schenken en afwassen. Hij kreeg veel respect voor de manier waarop één medewerker de groep van circa twaalf ouderen wist te begeleiden.

Jan Jitse Visser liep vervolgens een middag stage op CBS De Wel in Broeksterwâld, zijn “oude” basisschool. Hier mocht hij over lokale politiek vertellen aan groep 7 en 8. Met hulp van een digi-bord kregen de kinderen uitleg wat een burgemeester doet, waar de gemeente over gaat en hoe gemeenteraadszetels worden verdeeld. Daarna werden de kinderen van De Wel zelf even gemeenteraadslid en mochten € 100,- verdelen aan iets leuks. Enige voorwaarde was dat ze het aan de rest van de klas – de andere gemeenteraadsleden – konden uitleggen. De meerderheid moest het een goed idee vinden. Met deze stages hoopt lijsttrekker Jan Jitse Visser een nog beter inzicht te krijgen in wat er leeft in de mienskip en hoe mensen in hun eigen werkveld zich elke dag weer inzetten voor zorg, onderwijs, werk, samenleving en de leefomgeving. CDA Dantumadiel probeert met deze stages ‘tichtby de minsken’ te staan.

 

Tags: