Rietdekkersbedrijf Teun Veenstra

 Uilenborden
 Uitstraling
 Kwaliteit

Bel: 0511-444957

Contactgegevens:

Teun Veenstra
Rozenlaan 58
9271 VL De Westereen
Tel: 0511-444957
Tel: 06-51009028

veenstra132@zonnet.nl
www.rietdekkersbedrijfteunveenstra.nl

Rietdekkers bedrijf Teun Veenstra is een bedrijf dat leeft voor zijn werk. Wij willen met een mooi natuur product een fraai stuk werk leveren met voorop kwaliteit en uitstraling.

Wij maken rieten daken in alle soorten en vormen onder de eisen en normen van de vakfederatie rietdekkers. Het riet wat wat wij gebruiken is geteeld en gesorteerd zoet water riet zowel inlands en buitenlands o.a uit Oosterijk-Hongarije het riet wordt geleverd door erkende riet handelaren en op geslagen in eigen opslag hal..

 

  1. De Westereen
  2. Bedrijven
  3. Winkels
  4. Onderwijs
  5. Verenigingen
  6. Praktische Informatie
  7. Recreatie en Cultuur

De Westereen

De Westereen (in het Nederlands Zwaagwesteinde) is een typisch heidedorp (van spitketen) middenin het coulissenlandschap van de Noardelike Fryske Walden en ligt in de gemeente Dantumadiel. Er wonen ongeveer 5200 mensen in De Westereen. Het dorp ligt aan de spoorlijn Groningen Leeuwarden met een eigen station / treinhalte.

Bedrijven

Toon BedrijvenMeld uw bedrijf aan!

De Westereen is een ondernemend dorp. Bedrijvigheid is met name geconcentreerd rondom bedrijventerrein De Oostersingel aan De Roazeloane en De Westereen East. Veel van de bedrijven in De Westereen zijn aangesloten bij de Westereender Keaplju. Ook is het mogelijk om lid te worden van Stichting Ondernemers Dantumadeel (SOD).

Winkels

Toon WinkelsMeld uw winkel aan!

De Westereen heeft een uitgebreid winkelcentrum met volop gratis parkeergelegenheid. Veel van de winkeliers van De Westereen zijn aangesloten bij middenstandsvereniging De Westereender Keaplju.

Onderwijs

Toon OnderwijsMeld uw onderwijs aan!

De Westereen heeft twee basisscholen:

1. CBS De Boustien, een van de zes scholen van PCBO Dantumadeel, protestants christelijke basisonderwijs in Dantumadeel

2. OBS De Westreen, aangesloten bij Stichting Roobol, Regionaal Orgaan Openbaar Onderwijs Lauwersland

Verder is er een kinderopvang en een gastouderbureau in Feanwalden.

Voor het voortgezet onderwijs  zijn er onderwijsmogelijkheden in Damwald en Burgum.

Verenigingen

Toon VerenigingenMeld uw vereniging aan!

Er zijn diverse verenigingen en verschillende kerken actief in De Westereen.

Praktische Informatie

Toon Praktische InformatieMeld uw voorziening aan!

Praktische informatie over De Westereen is tevens  een verzameling handige adressen over:

– algemene informatie over huisartsen en tandartsen
– gemeentelijke informatie (gemeente Dantumadiel)
– informatie over politieke partijen die in de gemeente Dantumadiel actief zijn

In De Westereen zijn het bejaardencentrum “Brugchelencamp” en het huis voor dagverzorging, het ‘’Sikkemahûs’’ gevestigd.

Recreatie en Cultuur

Toon Recreatie en CultuurMeld uw voorziening aan!

De Westereen heeft een uniek overdekt  fierljepcentrum en diverse recreatiemogelijkheden zoals campings en een jachthaven door de ligging aan de Zwemmer.

Verder is er in De Westereen een overdekt zwembad, een sporthal, een skeelerbaan en een natuurlijk zwemstrand.

Museum Bruinenberg
Het museum laat zich inspireren door de unieke omgeving van De Westereen: het prachtige Nationale Landschap De Noardelike Fryske Walden. Maar ook het Lauwersmeergebied en het wad liggen op steenworp afstand. De natuur in eigen omgeving opnieuw laten ontdekken of het met andere ogen laten bekijken is het doel van dit museum.

Oudheidkamer Dantumadeel
Deze oudheidkamer beschikt over een  grote “antiek-collectie” met daarnaast munten, penningen, schilderijen, prenten, kaarten, oude foto’s en een uitgebreide verzameling gebruiksvoorwerpen.

Verder biedt Oudheidkamer Dantumadeel geschiedenis uit de grond, historie in stukken en brokken, jagen en vechten, foto en diaseries, films, communicatie, maken en meten, licht en warmte, eten en drinken, kleren 1940-1945, boeken, uitgaven door de oudheidkamer en niet te vergeten de huisvlijt, het nut en de letterdoeken.

De oudheidkamer heeft wisselende tentoonstellingen en streeft naar 3 á 4 tentoonstellingen per jaar. Naast eigen collecties, staat de Oudheidkamer Dantumadeel open voor kunstenaars, verzamelaars en hobbyisten uit de regio om hun objecten te tentoonstellen.