Recordstijging start kaartverkoop De Harmonie seizoen 18/19

Geplaatst op: 13-07-2018 09:07:14

 

De kaartverkoop voor theaterseizoen 18/19 van Stadsschouwburg De Harmonie is met een recordstijging van start gegaan. Het theater heeft al bijna 40.000 kaarten verkocht, een stijging van meer dan 50% ten opzichte van vorig jaar. Verschillende voorstellingen zijn al uitverkocht, zoals de theatershow van YouTube-ster Nienke Plas die binnen 10 minuten uitverkocht raakte. Kaarten voor alle 360 voorstellingen zijn sinds donderdag 5 juli te koop via harmonie.nl en de theaterkassa van De Harmonie.

De Harmonie kan uitkijken naar een gouden seizoen. De programmering van De Harmonie is verrassend met veel aandacht voor nieuwe makers, topcabaratiers, hitmusicals en internationaal toptheater in het kader van de Culturele Hoofdstad. Frédéric Tonnon, hoofd marketing: “We hebben gemerkt dat veel mensen reikhalzend uitkeken naar onze nieuwe programmering. Mede dankzij Culturele Hoofdstad en onze opbouwende programmering staan we aan de vooravond van een nieuw inspirerend cultureel seizoen. De stijging van de verkoop zagen we echter al ontstaan bij de release van onze Gouden Toegift Theaterkrant die in april is verschenen. Het publiek weet de weg naar De Harmonie duidelijk weer te vinden. Daar zijn we blij mee.”

Voorafgaand aan de start kaartverkoop heeft De Harmonie op maandag 25 juni een ander record gebroken. Maar liefst 900 Vrienden van De Harmonie waren aanwezig bij de uitverkochte Vrienden Previewavond. Zij zagen de optredens van onder andere Levi van Kempen (All Stars) en Maike Boerdam (Soof de Musical) en ontdekten de nieuwe programmering zoals programmeur Henk Talma en klassiek expert Rudolf Nammensma deze bekend maakten. Aansluitend hebben Vrienden van De Harmonie een week lang kaarten kunnen reserveren tijdens een succesvolle voorverkoopperiode. In aansluiting daarop is de losse verkoop van start gegaan. Van Jochem Myjer, Nienke Plas en Patrick Laureij is nu al bekend dat ze voor een uitverkochte zaal zullen spelen. Andere hardlopers zijn de theatershow van Fred van Leer, Nederlands Dans Theater 1, Bert Visscher, Arjen Lubach, Slava’s SnowShow, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de Edwin Evers band. Voor het nieuwe seizoen start gaat kijkt De Harmonie opgewekt de zomer in met de zomerse roadmovie-voorstelling Selma Ann Louis met Plien, Bianca en Arjan Ederveen. Deze is van 25 t/m 29 juli te zien in De Harmonie.

De Harmonie Agenda 18/19 is gratis verkrijgbaar aan de kassa van De Harmonie. Alle voorstellingen zijn direct te boeken via harmonie.nl of tijdens openingstijden bij de theaterkassa.

Tags: