Nij Smellinghe organiseert voorlichtingsavond in de week van de Overgang Voorlichtingsavond Overgangsklachten woensdagavond 11 april

Geplaatst op: 13-03-2018 10:03:43

Drachten – 13 maart 2018

Opvliegers, stemmingswisselingen, gejaagdheid, slapeloosheid, pijn aan uw gewrichten, concentratie- of geheugenverlies. Het zijn slechts een aantal klachten waarmee vrouwen tijdens de overgang te maken kunnen krijgen. Meer dan 80% van de vrouwen tussen 44 en 60 jaar heeft in meer of mindere mate last van deze klachten. De overgang is een biologisch proces met fysieke, emotionele en mentale veranderingen. Maar wat is de overgang nu precies? Wat kun je er zelf aan doen? Hoe kun je de klachten van de overgang verminderen? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de voorlichtingsavond Overgangsklachten op woensdag 11 april van 19.30 tot 22.00 uur.

Week van de overgang
De week van 9 tot en met 13 april is de week van de overgang. Deze week is dé week om de overgang bespreekbaar te maken. Een mooie aanleiding om een voorlichtingsavond te organiseren. Ziekenhuis Nij Smellinghe beschikt al 12 jaar over een MenoCare polikliniek, het kenniscentrum voor overgangsklachten, en vindt het belangrijk om kennis over dit onderwerp te delen.

Verschillende onderwerpen 
Tijdens de voorlichtingsavond komen er diverse onderwerpen aan bod aan de hand van een aantal presentaties. Zo vertellen overgangsverpleegkundigen Janny Does en Bauwina van der Kooi over overgangsklachten en medicatie. Gynaecoloog Henk Oosterhof vertelt meer over de relatie tussen de overgang en ziekteverzuim. Wist u dat 36% van het ziekteverzuim van vrouwen tussen de 44 en 60 jaar is toe te kennen aan overgangsklachten? Verder belicht bekkentherapeut Jantina de Haan de onderwerpen bekkenbodemproblemen en incontinentie en komt dr. Danel, oprichter van het Magnesium Health Institute (MHI), langs om de voordelen van het slikken van magnesium uit te leggen. Gynaecoloog Christien Buis sluiten af met een presentatie over hormonen en borstkanker.

Aansluitend aan de presentaties heeft u nog de gelegenheid om diverse stands te bezoeken.

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden kan via het formulier opwww.nijsmellinghe.nl/overgang. Ook vindt u hier meer informatie over de avond

Tags: