Eén van de kleinste scholen van Tytsjerksteradiel wint wisselbeker Verkeersexamen

Geplaatst op: 21-04-2017 12:04:11

Op 10, 11 en 12 april organiseerde gemeente Tytsjerksteradiel het jaarlijks verkeersexamen Tytsjerksteradiel. Meer dan 350 leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen uit de gemeente deden hier aan mee. Basisschool OBS It Kruirêd heeft dit jaar de meeste punten behaald. De school wint hiermee de wisselbeker Verkeersexamen 2017 van Veilig Verkeer Nederland. Wethouder Houkje Rijpstra gaat op vrijdag 21 april de leerlingen op het schoolplein verrassen en de wisselbeker uitreiken.

Verkeersexamen Tytsjerksteradiel

Gemeente Tytsjerksteradiel organiseert jaarlijks het verkeersexamen voor alle leerlingen groep 7 en 8. Tijdens het VVN schriftelijk Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Daarna ondergaan de leerlingen een praktisch verkeersexamen. Hier wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Ook een fietscontrole maakt onderdeel van het examen uit. Dit jaar deden meer dan 350 leerlingen mee, waarbij zo’n 90 ouders de handelingen van leerlingen op de controleposten controleerden.

Wisselbeker VVN Verkeersexamen

De wisselbeker is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Bij de VVN is bekend dat het verkeersexamen onder basisscholen in de gemeente Tytsjerksteradiel al jaren met succes wordt uitgeoefend. Het beschikbaar stellen van de wisselbeker door VVN is een beloning vanwege de deelname en de resultaten die de scholen bereiken. Het is de derde keer dat de wisselbeker uitgereikt wordt.

Wisselbekercommissie

De commissie die bepaalt waar de wisselbeker naar toe gaat, is onafhankelijk en bestaat uit de verkeersdeskundigen die betrokken zijn bij het verkeersexamen. De commissie heeft de resultaten van het schriftelijk en praktisch verkeersexamen getoetst maar ook de resultaten van de fietscontrole. Met 92 punten is OBS It Kruirêd winnaar geworden. Op de tweede plaats komt KBS De Reinbôge met 90 punten en op de derde plaats OBS De Thrimwalda met 83 punten.

Tags: