De Harmonie bruist en knalt tijdens Oerknal Festival

Geplaatst op: 07-06-2018 08:06:32

 

Op zaterdag 16 juni vindt in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden de eerste editie van het Oerknal Festival plaats. Dit leuke en leerzame doe festival is speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun familie. Oerknal is een experimenteer festival in de stijl van het populaire testprogramma ‘Checkpoint’ en het vervolg op het succesvolle jeugdfestival Oerlol. Naast de spectaculaire Tech Interactive show in de grote zaal, vinden er in de foyer doorlopend leuke activiteiten en experimenten plaats. Festivalkaarten zijn te reserveren op harmonie.nl of aan de kassa.

Spektakel met Tech Interactive
Ricardo Blei, bekend als Abel Brand uit Spangas, presenteert deze superspannende, interactieve show vol ontploffingen en wegvliegende voorwerpen. Je ontwijkt ringen van rook, springt weg voor rondvliegende pingpongballen en helpt mee met een wedstrijdje crowdsurfen. Niet alleen maar stilzitten en toekijken dus. Het kan zomaar gebeuren dat je op het podium gevraagd wordt en mee doet tijdens het spectaculaire Tech Interactive. Super leuk toch? Om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig verloopt krijgen alle bezoekers een veiligheidsbril en gehoorbeschermers op. Durf jij deze avontuurlijke show mee te beleven?

Tijdens dit supercoole jeugdtheaterfestival wordt de foyer omgetoverd tot een knotsgek interactief festivalterrein waar tussen 14.00 en 17.00 uur doorlopend verschillende proefjes, experimenten en workshops plaatsvinden. Bij de Mad Science FUN-stations leer je aan de hand van demonstraties meer over de verschillende staten van materie, de krachten van statische elektriciteit, de fascinerende eigenschappen van licht en kun je je eigen oey goey slijm maken. Kom langs bij Podiumschool Leeuwarden en bedenk samen met Professor Bibber en zijn assistent Neip Tang de beste robotbewegingen. Ga zelf aan de slag met watertechnologie proefjes bij het Wetsus Waterlaboratorium. Dans mee met Danswil en ontdek wat zwaartekracht doet. Maak je eigen magische tekening bij een workshop van kinderboekwinkel ‘De Toverlantaarn’. Creëer je eigen planeet of heelal samen met studenten van de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving van NHL/Stenden. Ook kun je je laten schminken door het Harmonie Schminkteam. Kortom, een leuke, bruisende en knallende middag voor het hele gezin.

Het festival duurt de hele middag en de voorstellingen van Tech Interactive vinden plaats om 14:30 uur en 16:00 uur in de Aegon zaal. Kijk voor alle informatie en het programma op www.harmonie.nl.

Tags: