De Flexibele Makelaar

Bel: 0512-369122

Contactgegevens:

De Flexibele Makelaar
Jan Binneslaan 2 A
9231 CB Surhuisterveen
Tel: 0512-369122

info@flexibele-makelaar.nl
www.flexibele-makelaar.nl
De Flexibele Makelaar
Als NVM-makelaardij zetten wij ons in voor de aan – en verkoop van woningen, bedrijfspanden, kantoren en bouwkavels. Voor zowel voor bestaande- als nieuwbouw in heel Noord Nederland kunt u bij ons terecht. Wij stellen ons zo flexibel mogelijk op. Wilt u bijvoorbeeld een starterswoning of zoekt u een woning met aanpassingsmogelijkheden? De Flexibele Makelaar gaat graag met u om tafel en bekijkt samen met u de mogelijkheden.
Aan- en verkoop
De Flexibele Makelaar begeleidt u bij de aan- of verkoop van uw woning. Samen met u inventariseren wij de bijzonderheden rondom uw woning en bepalen wij samen wat onze doelen zijn. Uw woning komt op Funda en op onze eigen website te staan. Daarnaast begeleiden wij bezichtigingen en onderhandelingen. Ook bij de aankoop van een woning helpen wij u graag. Er komen namelijk heel wat dingen op uw af bij een bezichtiging van een woning. De Flexibele Makelaar heeft een zakelijke kijk op bijvoorbeeld de staat van de woning en de omgeving. Ook de onderhandeling nemen wij van u over. Kortom: wij nemen u al het werk uit handen!
Taxatie
Voor een taxatie of waardebepaling kunt u uiteraard bij De Flexibele Makelaar terecht. Door ons NVM-lidmaatschap weet u dat u altijd een betrouwbare taxatie in handen krijgt. Ook als u een alleen een inschatting wilt van de verwachtte verkoopwaarde van uw woning bent u bij ons aan het juiste adres. Omdat een waardebepaling geen taxatie is, ontvangt u geen rapport. Daarentegen is een waardebepaling wel geheel kosteloos!
Gratis gebruik van verhuiswagen bij aankoop of verkoop van uw woning/ huis.
Wanneer u uw huis verkoopt of aankoopt via De Flexibele Makelaar, dan krijgt u bij uw verhuizing onze verhuiswagen ter beschikking. Op deze manier hebben wij werkelijk alles onder één dak, zelfs de verhuizing van uw inboedel. Van verkoop van uw woning, tot aankoop van uw nieuwe woning, tot de verhuizing van uw inboedel.
  1. Surhuisterveen
  2. Bedrijven
  3. Winkels
  4. Onderwijs
  5. Verenigingen
  6. Praktische Informatie
  7. Recreatie en Cultuur

Surhuisterveen

Surhuisterveen (in het Fries Surhusterfean) is met meer dan 5800 inwoners het grootste dorp van de gemeente Achtkarspelen. Het dorp wordt ook wel It Fean genoemd.  De naam van Surhuisterveen doet denken aan de veenkoloniale (feankoloniale) periode. Bekende straten in Surhuisterveen zijn de Dellen, Nije Jirden, Jan Binneslaan, Gedempte Vaart , Van Kammenstraat en Groningerstraat. Surhuisterveen heeft de erkenning van Vlecke, de onofficiële aanduiding van een groot dorp.

Bedrijven

Toon BedrijvenMeld uw bedrijf aan!

Surhuisterveen is een dorp met veel ondernemersgeest dat ook tot uitdrukking komt in de industriële en dienstverlenende bedrijvigheid in en rondom het dorp. Surhuisterveen biedt een breed scala van bedrijven een plaats, van groot- tot kleinschalig en van innovatief tot traditioneel. Surhuisterveen heeft een tweetal industrieterreinen namelijk De Lauwers en Lauwerskwartier. Veel van de bedrijven in Surhuisterveen zijn aangesloten bij Achtkarspelens Bedrijven Contact (ABC). De gunstige ligging van Surhuisterveen nabij de A7 (Groningen -Heerenveen) maakt het dorp tot een gunstige uitvalsbasis.

Winkels

Toon WinkelsMeld uw winkel aan!

Het winkelcentrum van Surhuisterveen vervult een regionale functie. Er is sprake van een goede bereikbaarheid (gratis parkeren) van de winkels. De Kolk is de winkelstraat van Surhuisterveen met een dorpstoren uit 1934 bij de ingang van deze straat.Veel van de winkels zijn aangesloten bij de Vereniging H&I Surhuisterveen.

Onderwijs

Toon OnderwijsMeld uw onderwijs aan!

Nog steeds heeft Surhuisterveen een groot aantal scholen voor lager en voortgezet onderwijs die leerlingen uit de wijde omgeving gelegenheid bieden noodzakelijke kennis op te doen voor hun arbeidzame leven.

Verenigingen

Toon VerenigingenMeld uw vereniging aan!

De sociale voorzieningen en culturele voorzieningen in Surhuisterveen staan op een hoog peil.

Sociale voorzieningen
Het verwarmde openlucht zwembad, de tennisbanen, de ijsbaan, het fraaie sportpark ’t Ketting en de goed geoutilleerde Surventohal maken Surhuisterveen tot het centrum voor sporters die op hun beurt dan ook zeer veelvuldig gebruik maken van deze faciliteiten.

Culturele voorzieningen
Uiteraard wordt in Surhuisterveen ook voldoende aandacht geschonken aan het culturele aspect. Er is een multifunctioneel centrum en er worden diverse muziek-uitvoeringen gehouden in de daarvoor bij uitstek zeer geschikte Gereformeerde Kerk. Met name op cultureel gebied is de stichting KES een van de initiators.

Kerken
In Surhuisterveen zijn een christelijke gereformeerde kerk en de PKN gemeente Surhuisterveen Boelenslaan actief. In het dorp staat een zaalkerk uit 1801.

Praktische Informatie

Toon Praktische InformatieMeld uw voorziening aan!

Praktische informatie over Surhuisterveen is een verzameling handige adressen over:

– algemene informatie over huisartsen en tandartsen
– gemeentelijke informatie (gemeente Achtkarspelen)
– informatie over politieke partijen die in de gemeente Achtkarspelen actief zijn

Recreatie en Cultuur

Toon Recreatie en CultuurMeld uw voorziening aan!

In Surhuisterveen en directe omgeving zijn volop mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme zoals interessante fietsroutes en diverse bezienswaardigheden zoals het Blote Voeten Pad in coulissenlandschap.

Surhuisterveen is gunstig gelegen ten opzichte van belangrijke watersportgebieden zoals het Lauwersmeergebied en de Friese meren als het Bergumermeer, De Leijen en het Prinsenhof bij Eernewoude.

Bos- en heidegebieden liggen op redelijke afstand (Appelscha, Bakkeveen/Duerswoude en Beetsterzwaag). Ten zuidoosten van Surhuisterveen ligt het recreatiecomplex Strandheem met een natuurbad.

Optiek Museum
Surhuisterveen is ook bekend van het Optiek Museum. Het Optiekmuseum Surhuisterveen geeft een goed en een compleet overzicht van de lange geschiedenis van de optiek. Er zijn zeer gevarieerde collecties te vinden, van de eenvoudige leesglazen tot aan de moderne bril, van de enkelvoudige glazen naar de multifocale glazen. In het museum is bovendien een volledige winkel met werkplaats en etalage ingericht, geheel in oude stijl met authentieke instrumenten. Het Optiek Museum is een van de 28 kleinschalige musea in Noordoost Friesland en aangesloten bij Markant Friesland.

Museumboerderij Ot en Sien
Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen is een plek waar de tijd 100 jaar heeft stilgestaan. Hier vindt u nog het winkeltje, schooltje en de dokterspraktijk uit de tijd van toen. Unieke, nostalgische monumenten uit een periode van uitvindingen en burgerlijke rust. Geniet en beleef de sfeer van toen!

Korenmolen Koartwâld (1864)
In Surhuisterveen staat ook een korenmolen uit 1864, ook wel ‘Feanstermoune’ genoemd. Na verval door een storm in 1946 is in 1990 gestart met de restauratie in 1990 door ‘Stichting Feanstermoune’.  In 1995 is de restauratie afgerond en tegenwoordig is deze molen een rijksmonument.