Bridget Jones op Ladies Night in Burdaard

Geplaatst op: 16-03-2017 11:03:42

BURDAARD – Op zaterdag 1 april is er in Burdaard weer een Ladies Night met culinaire verrassingen en een hilarische film. Twaalf jaar na het verschijnen van de laatste film in de Bridget Jones-reeks, keert de geliefde Britse (gespeeld door Renée Zellweger) terug naar het witte doek. Haar dagboek is vervangen door een iPad, voicemails door emoji’s. Haar overtollige kilo’s is ze (voor nu) kwijt en ook heeft ze eindelijk een gerespecteerde baan als producer. Toch voelt Bridget Jones’s Baby als vanouds.

Tien jaar na haar ontmoeting met Mark Darcy (Colin Firth) – Bridget viert inmiddels haar 43e verjaardag – vinden we haar in een bekende positie: alleen op de bank, single, met een groot glas wijn in de hand. Haar relatie met Mark is teneinde en ze besluit het anders aan te pakken: samen met haar bijdehante collega Miranda (Sarah Solemani) reist ze af naar een festival. Daar ontmoet ze Jack (Patrick Dempsey), maar een paar dagen later loopt ze ook Mark tegen het lijf. Als ze vervolgens zwanger blijkt, rest de vraag: wie is de vader van het kind?

Er is na twee films zeker nog een verhaal te vertellen. Tegenwoordig is Bridget een stuk zelfverzekerder en succesvoller, soms nog even onhandig, maar dat Bridget Jones ook werkt in 2016 staat vast. De plot is dusdanig grappig dat het precies bij het personage van Bridget past. Daarnaast zet Renée Zellweger haar weer fantastisch neer. De grappen zijn treffend en actueel en het acteerwerk is in zowel de hoofd- als de bijrollen erg goed. Door het combineren van oude en nieuwe elementen is Bridget Jones’s Baby een feest van herkenning en verfrissend tegelijkertijd. De personages zijn herkenbaar en bovenal is het fijn om te zien hoe het Bridget Jones na al die jaren vergaan is. We hebben haar gemist (bron: Filmvandaag.nl).

Genre: Komedie/romantiek       Speelduur: 125 minuten             Kijkwijzer: 12 jr. e.o.

Mfc Het Spectrum Burdaard      Zaterdag 1 april 20.30 u.           Entree: € 10,-

Tags: